slideslideslide

Választható szolgáltatáscsomagjaink

 


669.000 Ft

 

Éves tárolási díj nincs
Egészségpénztári finanszírozás lehetséges

 

Magyarországi feldolgozás és
20 év fagyasztva tárolás
Transzplantációt támogató csomag

 

 

Részletes ajánlatot kérek

 

 


779.000 Ftt

 

Éves tárolási díj nincs
Egészségpénztári finanszírozás lehetséges

 

Magyarországi feldolgozás és
20 év fagyasztva tárolás
Transzplantációt támogató csomag

 

 

Részletes ajánlatot kérek

 

 

Előrelátó gondoskodás

Minden gyermek születésekor a köldökzsinórvérből és a köldökzsinórból különleges értékű őssejtek gyűjthetők és őrizhetők meg későbbi orvosi felhasználásra.  A Humancell Őssejtbank teljes körű és megbízható szolgáltatással segít abban, hogy Ön is élni tudjon ezzel a lehetőséggel!
A méhen belül a magzat vére a köldökzsinóron és a méhlepényen keresztül keringve veszi fel az oxigént és a tápanyagokat. A köldökzsinór a legfontosabb összekötő kapocs a baba és az anya között. Két artéria és egy véna található benne, amelyek az úgynevezett Wharton kocsonyába vannak ágyazva. Mind a köldökzsinórvér, mind pedig a köldökzsinór kellő mennyiségű, és jó minőségű, nagy önfenntartó képességű, fiatal őssejtet tartalmaz, amelyek alkalmasak lehetnek későbbi orvosi felhasználásra.
A köldökzsinórvérből jellemzően haemopoetikus őssejtek, míg a köldökzsinórból (a Wharton kocsonyából és az erek falából) jellemzően mesenchymalis őssejtek nyerhetők ki. A haemopoetikus őssejtek orvosi felhasználása számos betegségben már rutinszerűen történik és megszámlálhatatlan azoknak a kutatási programoknak a száma, amelyek egyre közelebb kerülnek a különféle betegségek haemopoetikus vagy mesenchymalis őssejtekkel való sikeres gyógyításához.

Teljes körű és megbízható szolgáltatás

A köldökzsinórvér és köldökzsinór őssejtek gyűjtése és megőrzése során a mintavételt, a szállítást, a feldolgozást és a tárolást az uniós és magyar jogi normák valamint szakmai irányelvek szigorú betartása mellett, a legkorszerűbb technológiai eszközökkel és sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberek közreműködésével végezzük. Ügyfélszolgálatunk valós és hiteles információkkal szolgál a köldökzsinórvér valamint köldökzsinór eredetű őssejt megőrzésében és orvosi felhasználásban rejlő lehetőségről. A szolgáltatást versenyképes kedvező árakon biztosítjuk. Áraink a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos valamennyi járulékos költséget tartalmazzák. Van lehetőség halasztott vagy részletekben történő fizetésre is. A 20 éves tárolási költsége fizethető évente. A mintavételi készleten kívül valamennyi részszolgáltatás költsége fizethető utólag. A köldökzsinórvér-őssejt  vagy köldökzsinór-őssejt gyűjtés meghiúsulása esetére pénz-visszafizetési garanciát adunk.
A szerződéskötés történhet személyesen, postai úton, vagy online megrendeléssel. Személyes szerződéskötésre, illetve konzultációra előzetes időpont egyeztetés után ügyfélszolgálati irodánkban kerülhet sor, valamint vidéki ügyfeleink kérésére területi képviselőnkkel történő egyeztetésre és találkozásra is biztosítunk lehetőséget. Postai úton történő szerződéskötés esetén az ahhoz szükséges iratminták, illetve szerződéscsomag web oldalunkról letölthetőek, valamint kérésükre e-mailen vagy postán is eljuttatjuk a családnak. A beérkezett szerződést feldolgozzuk, és a gyűjtőegységet, valamint a szerződés szülői példányát telefonon előre egyeztetett időpontban futárszolgálat útján kézbesítjük. Az online megrendelés lehetőséget mindazoknak az internet használó kismamáknak vagy családoknak ajánljuk, akik kényelmesen, otthonukból szeretnék intézni gyermekük köldökzsinórvér-őssejtjeinek és köldökzsinór-őssejtjeinek gyűjtéséhez és megőrzéséhez szükséges adminisztrációt. Az on-line megrendelés esetén a papíralapú dokumentumokat és a mintavételi készletet telefonon előre egyeztetett időpontban futárszolgálat útján kézbesítjük.

Mintavétel

A mintavétel a megfelelő mennyiségű és minőségű köldökzsinórvér és köldökzsinór nyerésére irányuló eljárás. A mintavételre a szülést vezető szakorvos közreműködésével a szülőszobán rutinszerűen kerül sor. A mintavétel teljesen kockázat és fájdalom mentes eljárás mind az anya, mind pedig az újszülött szempontjából, amelyre csak a gyermek megszületése után kerül sor.
A mintavételre kizárólag az újszülött és az anya állapotának felmérése és a szülésvezetési feladatok elsődleges ellátása mellett, a szokásos szülészeti ellátás lépéseinek módosítása nélkül kerülhet sor. A császármetszés, koraszülés, vízben való szülés, epidurális érzéstelenítés alkalmazása a mintavételt nem zárja ki. A szülés közben esetleg jelentkező váratlan körülmények esetén a szülész-nőgyógyász szakorvos dönt a mintavétel elvégzéséről. A mintavétel elmaradásáért sem a szülészeti-nőgyógyászati szervezeti egységet üzemeltető egészségügyi szolgáltató, sem a szülész-nőgyógyász szakorvos, sem pedig az őssejtbank felelősséget nem vállal.
A mintavételi készletben megtalálható a steril vérgyűjtő zsák, és az anyai vérvételhez szükséges eszközök. A szakszerű feldolgozáshoz és fagyasztva tároláshoz, illetve az őssejtek későbbi terápiás felhasználásához a szakmai követelmények szerint legalább 40 ml steril köldökzsinórvér-mintára, illetve legalább 7 cm hosszú steril köldökzsinór mintára van szükség. A vérvételi zsákban lévő véralvadásgátló biztosítja, hogy a vér minőségi változások nélkül jusson el a laboratóriumba. A feldolgozás megkezdéséig köldökzsinórvér és/vagy köldökzsinór mintát szobahőmérsékleten az általunk biztosított hőtároló dobozban kell tartani!
A minta szállítását a szülészetekről a feldolgozó laboratóriumba minden esetben szakképzett futárszolgálat végzi. A szülést, illetve a mintavételt követő 2 órán belül a 06 (70) 941 0529 telefonszámon kell értesíteni az őssejtbankot, amely gondoskodik a mintáknak a feldolgozó laboratóriumba történő szállításáról.

Feldolgozás

Budapesti laboratóriumunk az év 365 napján fogadja és feldolgozza a beérkező mintákat. A minták feldolgozását az uniós normák valamint szakmai irányelvek szigorú betartása mellett, a legkorszerűbb technológiai eszközökkel és sokéves tapasztalattal rendelkező szakemberek közreműködésével végezzük.
A köldökzsinórvér minta feldolgozása során speciális volumenredukciós eljárást alkalmazunk a világ legnagyobb, New York-i székhelyű vérbankja által is ajánlott módszer szerint (Processing and cryo preservation of placental/umbilical cord blood for unrelated bone marrow reconstitution, Proc. Natl. Acad. Sci. USA, vol.92, pp.10119-10122, October 1995.).
A transzplantáció szempontjából támasztott alapvető követelmény, hogy a feldolgozás eredményeképp, a mononukleáris sejtekkel egyetemben, a lehető legtöbb CD34+ hemopoetikus őssejt maradjon a készítményben. A célt mind kézi (régebbi technológia), mind az utóbbi években leginkább elfogadott, az Európai Uniós irányelveknek, az FDA (Food and Drug Administration, USA) és EMA (European Medicines Agency) előírásoknak is megfelelő, GMP (good manufacturing practice/helyes gyógyszergyártási gyakorlat) laboratóriumi elvárásokat is kielégítő zárt rendszerű automatizált módszerrel el lehet érni.
Az előállított készítménynek a mélyfagyasztására több egységre osztva zsákokba és ampullákba töltve kerül sor.
A köldökzsinórban lévő őssejtek megőrzésére kétféle eljárást alkalmazunk. Az egyik választható eljárás eredményeképpen köldökzsinórszövetben található Wharton-kocsonya laboratóriumi előkészítése után a mesenchymális őssejtek szöveti környezetükben kerülnek fagyasztva tárolásra. A készítményt 4 ampullába töltve készítjük elő a speciális fagyasztási eljárásra. A másik választható eljárás eredményeképpen a köldökzsinór mintából (a Wharton kocsonyából és az erek falából) a laboratóriumi feldolgozás során mesenchymalis őssejt tartalmú készítményt állítunk elő, melyeket 3 ampullába szétosztva készítünk elő a speciális fagyasztási eljárásra. Ha a szúráshelyektől és véralvadéktól mentes köldökzsinór minta több, mint 27 cm hosszúságú, úgy lehetséges a köldökzsinór mintának kétféle eljárással történő feldolgozása is.

Szűróvizsgálatok

Az anyai vér szűrővizsgálata HIV, hepatitisz B, hepatitisz C, szifilisz valamint CMV fertőzöttség ellenőrzésének céljából történik. A köldökzsinórvér és köldökzsinór minta feldolgozása és az őssejt készítmények fagyasztva tárolása minőségi hiba miatt nem végezhető el, valamint az őssejt készítmények későbbi terápiás felhasználhatósága kizárt abban az esetben, ha az anyai vér az ismert, vérrel átvihető kórokozókkal fertőzött. A szűrővizsgálatot molekuláris biológiai módszerrel végezzük. Az eljárás a vírusok korai és közvetlen kimutatását teszi lehetővé.  A szűrővizsgálatok elvégzéséhez 1x10 ml vénás anyai vérminta levételére van szükség a szülés alkalmával. A szűrővizsgálat ezzel a módszerrel külön költséggel, kellemetlenséggel vagy idő ráfordítással nem jár a kismama számára. A vírus fertőzöttség ellenőrzése mellett a laboratóriumunkba beérkező köldökzsinórvér/köldökzsinór mintákból aerob és anaerob környezetben előforduló baktériumok, illetve gomba jelenlétének vizsgálatára kerül sor. Ritka esetekben előfordulnak olyan baktériumok a köldökzsinórvér/köldökzsinór mintákban, amelyek a normális hüvelyi-, bél- vagy bőrflóra tagjai. Ez esetben értesítjük az édesanyát az észlelt fertőződésről. A nemzetközi gyakorlattal összhangban, de kizárólag a megőrzésre irányuló előzetes írásbeli igény bejelentése esetén, biztosítjuk a baktériummal fertőzött köldökzsinórvér-őssejt készítmények megőrzésének a lehetőségét. A köldökzsinór-őssejt készítmény megőrzésének a lehetősége bakteriális vagy gombás fertőződés esetében viszont nem biztosítható (kivételt képez a Mycoplasma fertőzöttség).

Fagyasztva tárolás

Az őssejt készítményeket fagyasztózsákokban és ampullákban több egységre osztva budapesti laboratóriumunkban tároljuk a többszöri felhasználás vagy laboratóriumi körülmények között történő őssejt-szaporítás, valamint a felhasználás előtt szükséges vizsgálatok elvégezhetőségének biztosítása érdekében. Az őssejt készítmények fagyasztva tárolása egyedileg azonosítható módon a folyékony nitrogén gőz fázisában -180°C-on történik. Az őssejtek ezen a hőmérsékleten elvileg korlátlan ideig megőrzik előnyös tulajdonságaikat.
Az őssejt-készítmények megőrzését minimum 20 éves időtartamra vállaljuk. A szerződés a határozott idő lejártakor meghosszabbítható. Felhasználási igény esetén a készítményt díjmentesen, speciális cryo-szállítóeszközzel szállítjuk át a bármely transzplantációt végző európai intézetbe.
Az őssejt készítményeket a felhasználása során szükséges részletes kísérő dokumentációval tároljuk el. A dokumentáció tartalmazza az őssejt készítménynek a fagyasztást követő tényleges vérképző őssejt tartalmának a meghatározására irányuló vizsgálatok eredményeit is. Ezek a vizsgálatok és dokumentációk intézetünkben a mindenkori alapszolgáltatás részét képezik.

 

Akik minket választottak

slideDr. Tóth Zoltánszülész-nőgyógyász
slideSzakál-Szűcs Miklósműsorvezető
slideDr. Stummer Jánosszülész-nőgyógyász
slideEdvin Martonhegedűművész
slideDr. Busznyák Csabaszülész- nőgyógyász szakorvos
slideKozák Danutatizenegyszeres világ-, ötszörös olimpiai bajnok kajakos
slideMohamed AidaEurópa-bajnok tőrvívó
slideDr. Tömösvári Zoltánszülész-nőgyógyász
slideDr. Bokor Andrásszülész-nőgyógyász
slideHegyi-Benke Évavédőnő
slideLéberné Veraszülészeti- nőgyógyászati asszisztens
slideDr. Kardos Gáborszülész-nőgyógyász
slideDr. Vadász Péterszülész-nőgyógyász
slideDr. Kovács Róbertszülész-nőgyógyász
slideSándor Orsiműsorvezető
slideDr. Kolos Jánosszülész-nőgyógyász
slideDr. Fábián Istvánszülész-nőgyógyász