slide slideslideslideslide

COVID-19 TÁJÉKOZTATÓ

A Humancell Szövet és Sejtbank valamint a Szakrendelő a veszélyhelyzet adta lehetőségekhez igazodó megváltozott munkarendben nyújt továbbra is ellátást. A megváltozott munkarend, a bevezetett infekciókontroll, a járványhelyzetben foganatosított biztonsági intézkedések pácienseink és dolgozónik védelmét szolgálják, követik a hatóságok járványügyi utasításait és figyelembe veszik a szakmai protokollok előírásait. Kérjük Önöket, hogy bejelentkezés, folytatásra váró kivizsgálás, vagy kezelés ügyében keressék kollégáinkat központi telefonszámunkon!

SPERMABANK

  • Saját sperma tárolása

Az életkor előrehaladtával a férfiak nemzőképessége romlik. A gyermekvállalás ideje egyre későbbre tolódik, így előfordulhat, hogy az életkor előrehaladtával már spontán gyermeknemzésre nem lesznek alkalmasak a hímivarsejtek. Egyes betegségek, az ezekre szedett gyógyszerek, külső környezeti ártalmak, traumák, balesetek következtében is jelentősen csökkenhet, sőt akár meg is szűnhet a férfiak termékenyítő képessége. A férfi termékenység megőrzésére megoldás lehet a saját sperma letétbe helyezése.

  • Donor sperma szolgáltatása

Előfordul, hogy a gyermeket vállalni akaró, párkapcsolatban élő férfiak spermája nem alkalmas mesterséges megtermékenyítésre sem, vagy átörökíthető genetikai betegségben szenvednek (például hemofilia). Ilyen esetekben a donor sperma igénybevétele segítséget jelenthet a családoknak. Továbbá, ma már bizonyos feltételek mellett egyedülálló nő is igényelhet donor spermával történő mesterséges megtermékenyítést.